КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ НА КАФЕДРІ МОДИ ТА СТИЛЮ

Кафедра моди та стилю є базою навчальної практики для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітніми програмами «Конструювання та технології швейних виробів», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості».

Мета навчальної практики – стимулювати здобувачів вищої освіти до творчої активності, розвитку художньо-образного та просторового мислення, вміння працювати в колективі, а також до набуття практичних навичок з розробки технічної документації та пошиття швейних виробів.

Під час виконання художньої частини навчальної практики студенти першого курсу гр. БШМК-23, БШ-23 створювали замальовки, копії й технічні рисунки з використанням різноманітних графічних та художніх технік. Також здобувачі освіти виготовляли різні види ручних стібків, машинних строчок, швів деталей одягу й зразки вузлів, закріплюючи навички обробки виробів на універсальному та спеціальному швейному обладнанні. Здобувачі освіти не лише виконували поставлені завдання, а й реалізовували свій творчий потенціал в авторському оформленні звітів з практики. Креативне виконання поставлених завдань підтримується та заохочується керівниками практики – Тетяною Струмінською, завідувачкою кафедри моди та стилю, к. т. н., доц. та Тетяною Авраменко, асистентом кафедри.

   

   

   

 

Традиційно практична підготовка проходила у швейних лабораторіях кафедри оснащених: манекенами, розкрійними столами, промисловим швейним обладнанням, прасувальним і пресувальним устаткуванням.

У рамках проходження навчальної практики студенти для втілення у матеріалі мали можливість обрати вироби різних силуетних та об’ємно-просторових форм.

Здобувачі академічної групи БШМК-22(н-23) проєктували та виготовляли спідниці або штани під керівництвом Галини Олійник, д. філ., доцента, студенти групи БШ-22(н-23) під керівництвом Марини Яценко, к. т. н., доцента та Світлани Лозовенко, асистента кафедри.

Здобувачі вищої освіти 3-го курсу груп БШ-21(ск-23), БШМК-21(ск-23) під керівництвом Арсена Арабулі, к. т. н., доцента та Яни Мамченко, асистента кафедри розробляли моделі пальтово-костюмного асортименту, що є найбільш складними і працемісткими з-поміж швейних виробів й потребують широкого спектру професійних знань та навичок.

Здобувачі освіти проявляли творчий підхід до вибору моделей, натхненно опановували нові знання, вдосконалювали практичні навички з конструювання, моделювання, технології виготовлення швейних виробів у супроводі наставниць-майстринь Олени Когут, Ірини Сокіл, Світлани Безсонової. Результати навчальної практики на кафедрі моди та стилю втілились у розроблену проєктну конструкторсько-технологічну документацію та готові швейні вироби.

01.04.2024