КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТТЯ Й ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОЇ ЛАБОРАТОРІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

Київський національний університет технологій та дизайну, навіть попри кризу, спричинену війною, продовжує розвивати освітню інфраструктуру.

25 березня 2024 року  на базі кафедри підприємництва та бізнесу факультету управління та бізнес-дизайну відбулось офіційне урочисте відкриття сучасної навчально-наукової лабораторії сталого розвитку.

Першим привітав учасників урочистої події Іван Грищенко, ректор КНУТД, академік НАПН України. Іван Михайлович наголосив, що університети в умовах сьогодення існують для того, щоб відповідати на важливі суспільні виклики – і немає більш значущого питання, як виховання нового покоління здатного свідомо та професійно будувати стійку екологічно-безпечну планету. Іван Михайлович зазначив вагомість зміцнення навчальної та наукової бази Університету, акцентував на значному внеску колективу кафедри підприємництва та бізнесу в модернізацію освітньої інфраструктури, побажав наснаги здобувачам вищої освіти в опануванні нових знань та компетенцій на базі нової навчально-наукової лабораторії.

Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності відмітила, що створення передової навчально-наукової лабораторії є важливим етапом у розвитку Університету та підкреслила, що це перша лабораторія на факультеті управління та бізнес-дизайну, метою якої є підтримка парадигми: «Лідерство знань для відтворення кращого світу», на засадах якої ґрунтується місія Київського національного університету технологій та дизайну.

Особисту активну участь у створенні лабораторії взяли Олександра Ольшанська, декан факультету управління та бізнес-дизайну та  Талят Бєлялов, завідувач кафедри підприємництва та бізнесу. «Головна ідея створення лабораторії – це інтеграція науки та освіти задля формування інноваційної екосистеми сталого розвитку. Лабораторія стане сполучною ланкою між наукою і бізнесом, де проєкти інтеграції Цілей сталого розвитку трансформуються в дієві бізнес-моделі, базою, де органічно поєднуються науково-творча атмосфера між студентами та професійний потенціал викладачів», – зазначив у виступі Талят Енверович. Він також ознайомив присутніх із напрацюваннями здобувачів освіти кафедри, презентував обладнання лабораторії та напрями її роботи.

Учасники заходу мали змогу взяти участь в обговоренні перспектив розвитку нової лабораторії, можливостей об’єднання з уже існуючими лабораторіями інших факультетів Університету в єдиний кластер, з метою підвищення якості підготовки фахівців та проведення тренінгів і майстер-класів у рамках концепції Сталого розвитку.

Хочемо висловити щиру подяку керівництву Університету, стейкхолдерам кафедри підприємництва та бізнесу та всім причетним до відкриття навчально- наукової лабораторії сталого розвитку. Переконані, що її технологічні можливості й наукова атмосфера кафедри підприємництва та бізнесу надихнуть не одного здобувача вищої освіти чи вченого на великі наукові здобутки, що будуть корисними не лише для Університету, а й для нашої держави загалом.

03.04.2024