КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТЕХНОЛОГІЇ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ. Текстильні технології моди та інтер'єрного простору

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ І МОДИ

Спеціальність: 182 «Технології легкої промисловості»

Освітня програма «Текстильні технології моди та інтерєрного простору»

Освітній ступень «бакалавр»

КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОДИ

Адреса:

01011 м. Київ, вул.  вул. Мала Шияновська (Немировича-Данченка), 2, корпус 4, аудиторії 4-0302, 4-0305 а, 4-0318, навчальний корпус 2, кімн. 2-0303

Телефони для довідок: +38044-256-21-14, +38044-256-29-38

e-mail: [email protected]

 

Рівні освіти, на які здійснюють набір вступників:

Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти.

Навчання прова диться за держзамовленням та за кошти фізичних чи юридичних осіб.

ПЕРШИЙ (БАКАЛАВРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Для вступу на 1 курс для здобуття освітнього ступеня бакалавр денної, дистанційної  або заочної форм навчання вступники складають конкурсні предмети (НМТ).

Текстильна промисловість – це величезна світова модна індустрія, яка оточує нас постійно: підлога, стіни, меблі, одяг, взуття, галантерейні вироби, подарункова упаковка, листівки і навіть салони автомобільного транспорту. Це одна з найбільших галузей для реалізації дизайнерських навичок щодо художньо-колористичного та художнього-технологічного оформлення матеріальних об’єктів. Завдяки безлічі типів матеріалів, нанесених на різні поверхні, розміщених у багатьох контекстах, текстиль займає своє місце в моді, дизайні, оздобленні інтер’єрів, науці, і навіть з точки зору здоров'я людини впливає на  її психоемоційне благополуччя.

Зазначена освітня програма цікава для тих, хто любить працювати з кольором, візерунками, текстурою, тканинами, трикотажем, іншими текстильними матеріали; створювати декоративні візерунки та новий дизайн поверхонь; займатися оздобленням текстильних матеріалів та виробів для fashion-індустрії та інтер'єрного простору.

Здобувачі освіти мають можливість опанувати основні технології текстильної індустрії (прядіння, ткацтво, в’язання, отримання нетканих матеріалів та композиційних структур), а також основні технології їх опорядження та оздоблення, зокрема технологію вишивки та малювання, фарбування та друку, зокрема шовкографію та цифровий друк. Власна дослідницька діяльність у рамках виконання практичних та лабораторних робіт допоможуть зрозуміти контексти, у яких можна застосовувати текстиль. Сам процес виготовлення – вивчення матеріалів, методів, кольору, зображення і відчуття дотику – буде стимулювати інновації, що перевершать очікування.

Програма передбачає набуття практичних, професійних та підприємницьких навичок, що дадуть можливість працювати у команді або навіть відкрити власний бізнес у сфері дизайну текстильних матеріалів та виробів. Здобувачі освіти матимуть можливість вивчити текстиль у найширшому сенсі цього слова і отримати широкий спектр компентентностей від здатності до створення новітніх текстильних матеріалів із заданими функціональними властивостями до впровадження ефективних технологічних процесів; зосередитися на різних спеціалізованих сферах текстильних технологій моди та інтер’єрного простору зокрема текстиль для моди, текстиль для інтер'єру, текстиль для дизайну та текстиль медичного і технічного призначення.

 

За результатами навчання студенти здобувають такі знання та професійні навички:

Після успішного завершення навчання випускники отримують диплом про базову вищу освіту в галузі знань 18 – «Виробництво та технології» за спеціальністю 182  «Технології легкої промисловості», освітня програма «Текстильні технології моди та інтер’єрного простору» із присвоєнням освітньої кваліфікації:

 

 

Місцем професійної діяльності технолога-дизайнера є:


 

Інформація про можливість отримання військової спеціальності, наявності гуртожитків

 

ЩИРО ЗАПРОШУЄМО

вступати до Київського національного університету технологій та дизайну

на освітню програму «Текстильні технології моди та інтер’єрного простору»!