КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЦИФРОВЕ МИСТЕЦТВО

ІНСТИТУТ КУЛЬТУРИ І КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ

Спеціальність 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація

Освітня програма «Цифрове мистецтво»

Освітній ступень «бакалавр»

02 Культура і мистецтво

 

 КАФЕДРА ЦИФРОВОГО МИСТЕЦТВА 

 

Адреса: 01011 м. Київ, вул. Мала Шияновська, 2, навчальний корпус 4, ауд. 4-0814

Контактні телефони: +38 (044) 256-84-19

e-mail: 

сторінка кафедри https://www.knutd.edu.ua/university/faculties/tlp/fim_cm/

  https://www.instagram.com/d_art22/

  https://www.facebook.com/digitalartknutd             

 

Рівні освіти, на які проводиться набір вступників:

Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти.

Бакалавр на базі повної загальної середньої освіти

та на базі молодшого спеціаліста (вступ на 2-й курс)

 

Навчання проводиться за держзамовленням та за кошти фізичних чи юридичних осіб.

Вступ на навчання для отримання освітнього ступеня «бакалавр» проводиться згідно  «Правил прийому до Київського Національного Університету технологій та дизайну»

Телефони та контакти приймальної комісії:

Адреса: 01011 м. Київ, вул. Мала Шияновська, 2, навчальний корпус 4, 2 поверх.

Телефон для довiдок: +38044-256-29-75

e-mail[email protected]

 

Після успішного завершення навчання випускники отримують диплом про базову вищу освіту встановленого державного зразка за спеціальністю 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація.

(3 роки 10 місяців) (денна або заочна форма навчання).

Для викладацького колективу кафедри важливим завданням є формування у студентів необхідних в сучасних реаліях професійних компетенцій, креативного мислення, художнього смаку, бажання постійного удосконалення,  активної громадянської позиції та патріотизму.

Викладачі кафедри запроваджують найбільш сучасні види навчальних занять: майстер класи, онлайн лекції, практичні заняття, арт зустрічі, командні завдання,  круглі столи, а також різні види практик в сфері образотворчого мистецтва, здобувачі освіти беруть участь в мистецьких заходах, виставках, конкурсах та волонтерських проєктах. Паралельно з освітнім процесом викладачі кафедри організовують екскурсії в музеї, скетчінг сесії та арт заходи.

Використовується студентоцентроване та проблемно-орієнтоване навчання, а також навчання через навчальну, виробничу практики й самонавчання.

Система методів навчання базується на принципах цілеспрямованості, бінарності – активної безпосередньої участі науково-педагогічного працівника і здобувача вищої освіти.

Форми організації освітнього процесу: лекція, практичне заняття, практична підготовка, самостійна робота, консультації, розробка фахових творчих робіт/проєктів.

 В результаті навчання здобувачі освіти будуть мати такі знання та навички професійної діяльності:

Акцент робиться на розвиток професійних компетентностей у сфері цифрового образотворчого мистецтва; формування різнобічного візуального мислення та навичок образотворчої діяльності художника в галузі інноваційного цифрового проєктування, а також застосування комп'ютерних технологій при вирішенні проблемних образотворчих завдань із застосуванням певних теорій, підходів і методів мистецької діяльності. 

Випускники за фаховим спрямуванням «Цифрове мистецтво» здатні виконувати професійну роботу художника і працювати:

Фахівець може обіймати посади: концепт-художник, 2D художник, художник-ілюстратор, гейм-художник, UX/UI-художник, художник оточення, художники персонажів, художник-виконавець.

Здобувачі мають можливість опанувати сучасні освітні компоненти:

Крім того, дві дисципліни на кожен семестр здобувач освіти обирає на власний вибір.

Здобувачі освіти КНУТД мають можливість, навчаючись на 3 та 4 курсах, одержати військову освіту та отримати відповідний диплом державного зразка.

На військову підготовку (на базі Київського національного університету технологій та дизайнуякий проводить військову підготовку здобувачів освіти за програмою підготовки офіцерів запасу спільно з Національним університетом оборони України з подальшим присвоєнням офіцерського звання) можуть бути прийняті здобувачі освіти всіх форм навчання. Пройти військову підготовку, за бажанням, можуть як юнаки, так і дівчата

Здобувачі освіти КНУТД, які проживають в містах та населених пунктах за межами Києва та Київської області, забезпечено проживання в гуртожитку, розташованому неподалік навчальних корпусів.

 

ЗАПРОШУЄМО  

вступати до Київського національного університету технологій та дизайну

на освітньо-професійну програму

«ЦИФРОВЕ МИСТЕЦТВО»